Culinair

In Piëmonte vind je nog die kleine typisch Italiaanse dorpjes waar je heerlijk en betaalbaar kunt eten in de plaatselijke trattoria of osteria en waar je geniet van de eerlijke keuken van Piëmonte en je volgens traditie een uitgebreide reeks van antipasti, primi, secondi en dolce geserveerd krijgt: squisito, hemels!

Enkele streekproducten uit Piëmonte zijn: truffel, hazelnoot, kaas en wijn. De sterren van de lokale tafels zijn: witte truffels, 9 DOP kazen, 16 DOCG wijnen en 42 DOC wijnen.

De culinaire traditie van Piëmonte biedt onbeperkte mogelijkheden voor fijnproevers. Eén van onze absolute favorieten is ‘Trattoria da Lelle’ in Murazzano (Piazza Cerrina, 10, 12060 Murazzano). Het is ongeveer 20 minuten rijden van de casa naar Murazzano. De route er naar toe is schitterend en de verrukkelijke Italiaanse piatti van ‘da Lelle’, o-la-la, daar word je heel blij van. En het mooist van alles is, voor zo’n 35 euro pp heb je een 10-gangen menu, inclusief verschillende wijnen en een grappa bij de koffie. Dit restaurant is één van de best bewaarde geheimen van Piëmonte. Reserveren kan in het hoogseizoen raadzaam zijn (T +39 0173 798016).

Nog zo’n klasse Trattoria die onze aanbeveling verdient is ‘Salvetti’ in Paroldo (Via Coste 19, 12070 Paroldo. T +39 0174 789131). Ook hier is lunchen of dineren een culinair feestje.

Het laatste bijzondere adresje, maar zeker niet de minste, die we je graag recommanderen is ‘La Vecchio Osteria’ in Castellino (Via Roma, 21, Castellino Tanaro T +39 0174 785137) Ook hier is het eten verrukkelijk en heel betaalbaar. En dit restaurant heeft nog een groot voordeel: het ligt op loopafstand van de casa.

Even geen animo voor lang tafelen maar trek in een lekkere pizza? Dan zit je o.a. helemaal goed bij ‘Piana’ in Ceva, ‘Rotonda’ in Lesegno of bij ‘la Capannina’ onder de toren van Murazzano. Molto gustoso!