Omgeving Piëmonte

Piëmonte ligt in het noordwesten van Italië, tussen Frankrijk, Zwitserland en de Middellandse Zee en deze regio kent een rijke historie van kunst en cultuur.

Hier geniet je van de befaamde Piëmontese keuken en wereldvermaarde wijnen. Voor de bezoeker is de keuze eindeloos: van architectuur, kunst en levendige culturele evenementen, tot sportieve activiteiten als wandelen, fietsen, bergbeklimmen en golfen.

Door de centrale ligging is Casa Ochetto een uitstekende basis om de bijzonderheden van de regio te ontdekken. Wat dacht je van een stedentrip naar het mystieke Turijn, het mooie Mondovi, of de havenstad Genua? Ook de bijzondere kleinere Italiaanse dorpjes in de omgeving zijn een bezoek meer dan waard. Net als natuurlijk de vignobles rond Barolo, Bra, Asti en Dogliani, waar je de beroemde wijnhuizen kunt bezoeken en een glaasje proeft in de enoteca.

Een dagje strand behoort natuurlijk ook tot je mogelijkheden. In Noli, Spotorno, of Varazze. Of maak een wandeltocht direct vanaf het huis in het bos tegen de heuvel, of in de uitgestrekte ‘Alpes-Maritimes’. De liefhebber van een bijzondere shopervaring wacht het grootste outlet-centrum van Europa, ‘Mondovicino’, op slechts een kwartier rijden.