Actief

Wandelen

Het bos en de landerijen rond Casa Ochetto nodigen uit tot korte of langere wandelingen. Ook in de nabije omgeving kun je heerlijke wandelingen maken. Als je vroeg bent kun je ’s morgens herten en een everzwijn tegenkomen. De fervente wandelaars kunnen naar de ‘zee-alpen’ om tochten te maken. In het huis hebben we een aantal wandelroutes voor je klaarliggen. Bijvoorbeeld naar Valle Ellero bij Mondovi; loop naar ‘Rifugio Havis de Giorgio’, en van daaruit nog wat verder. Prachtig! Toegankelijker, ook met kinderen, is Valle Pesio. Zowel in de vallei als in de bergen zijn veel routes beschikbaar. En het is ook mogelijk om in een berghut te overnachten.

Fietsen

De wielersport is bijzonder populair in Italië. En voor vele grote atleten uit het verleden zoals ‘Asti’s rode duivel’ Giovanni Gerbi, de eerste ‘campionissimo’ Costante Girardengo’ en de eeuwige legende Fausto Coppi, was Piëmonte de thuisbasis. Want dit is een heel geschikte regio voor fietsliefhebbers; goed geasfalteerde wegen, flinke stijgingspercentages in de glooiende heuvels, hier wacht je enig klimwerk en word je uitgedaagd. Je vindt in Piëmonte een breed scala aan fietsroutes, van een fietstocht in de omgeving van de casa tot een 100 km lange tocht naar de Middellandse Zee, er zijn routes op alle niveaus. In de casa hebben we de verschillende routes voor je klaar gelegd.

Geen zin om zelf op de pedalen te staan maar wel geïnteresseerd in de geschiedenis van de wielersport? In het plaatsje Castellania staat het geboortehuis van ‘Il Campionissimo’ Fausto Coppi dat nu als museum ingericht is. Of bezoek het ‘Museo dei Campionissimi’ (het museum van de grote kampioenen) in Novi Ligure.

Golfen

Golf wordt in Italië vaak met de hele familie gespeeld. De voorzieningen op de golfclubs zijn over het algemeen prima, ook voor kinderen dus. In de buurt zijn diverse golfbanen, o.a. in Montforte d’Alba, Cuneo, Cherasco en ook aan de kust in Albisola.