Steden

Turijn/Torino

Een heel elegante en stijlvolle stad met een barok centrum en mooie winkelgalerijen waar alle beroemde modehuizen vertegenwoordigd zijn. De stad heeft een industrieel imago, maar dit is niet volledig. Want Torino bruist ook van cultuur, kunst en architectuur en is een bezoek meer dan waard.

Genua/Genova

De grootste havenstad van Italië (ten zuidwesten van Milaan, aan de Ligurische zee) met karakteristieke nauwe straatjes en een zeer rijke historie en vele bezienswaardigheden.

Asti

De stad die vooral bekend is door de Barbera wijn die op de heuvels rondom Asti verbouwd wordt. Het historische centrum is goed geconserveerd en het belangrijkste monument is de bijna duizend jaar oude bakstenen Duomo (Cathedraal). Ieder jaar wordt op de derde dinsdag van september de Palio gehouden; die is, samen met die van de Toscaanse stad Siena, de belangrijkste historische paardenrace van Italië.

Mondovi

Dit leuke stadje bestaat uit twee delen: Breo (de benedenstad) en Piazza, het bijzondere historische centrum dat o.a. met een lift/kabelbaantje vanuit het lagere deel van de stad te bereiken is. Op de toren ‘la torre del belvedere’ (14de eeuw) in ‘Parco del Tempo’ het Park van de Tijd, heb je een geweldig uitzicht op de Langhe en op de Alpen.

Zo’n 6 km ten zuidoosten van Mondovi staat Santuario di Vicoforte, een heiligdom uit de 16de eeuw dat opvalt door de gigantisch grote elliptische koepel, een van de grootste ter wereld, die in de 18de eeuw werd toegevoegd en volledig beschilderd is.